Praktische info

Raadpleging

U kan op raadpleging komen na afspraak tijdens de openingsuren.
Een afspraak kan u telefonisch tussen 8:00 en 9:00 maken of online.


Online selecteert u de datum en dan het vrije boekingsmoment. Vul uw gegevens in en click op verzenden. U ontvangt een email in verband met uw reserveringsaanvraag en een tweede met de vermelding of de reservatie al dan niet kan doorgaan.

Huisbezoeken

Huisbezoeken worden voor 10:00 aangevraagd zodat de dokter deze kan inplannen in het werkschema. Voor dringende huisbezoeken wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt.

De beste zorgen worden echter in de praktijk verleend.
Een huisbezoek is voor patiënten die zich moeilijk of niet kunnen verplaatsen. Een raadpleging in de praktijk geniet altijd de voorkeur.

GMD – Globaal Medisch Dossier

Uw globaal medisch dossier (GMD) bevat al uw medische gegevens (operaties, chronische ziekten, lopende behandelingen, enz.). Een GMD beperkt het bedrag van het persoonlijk aandeel dat u betaalt  voor een raadpleging bij uw huisarts in de praktijk tot:
* 1 EUR voor de rechthebbenden op de verhoogde tegemoetkoming
* 4 EUR voor de patiënten die geen recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming.

Het GMD leidt daarnaast tot een vermindering met 30 % van het persoonlijk aandeel dat u moet betalen voor een huisbezoek, indien u minimum 75 jaar en/of chronisch ziek bent.   De kost van het GMD wordt rechtstreeks verrekend met uw mutualiteit.

Advies & Informatie

Voor advies of medische informatie komt u best op raadpleging. Via email wordt geen afspraak gegeven en geen medische informatie verstrekt. Via telefoon kan kort informatie gegeven worden tijdens de consultatiemomenten. Langdurige telefoons zijn storend voor de patiënt die dan op consult is en kan de wachttijden voor de volgenden onnodig verlengen.

Bespreking resultaten

Afwijkende (bloed)resultaten worden niet aan de telefoon besproken. U komt voor de bespreking op raadpleging.  Samen kunnen wij aan de hand van de resultaten het verdere beleid bespreken.

Voorschriften & attesten

Attesten mogen niet afgeleverd worden zonder enige vorm van onderzoek. Vraag uw huisarts niet naar attesten die niet stroken met de waarheid. Maak het niet moeilijk voor beide partijen en vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.

Voorschriften worden tijdens een consultatie voorgeschreven. De voorgeschreven medicatie is voldoende om te overbruggen tot de volgende consultatie.

Formulieren invullen vraagt soms veel tijd. Boek dan een langere consultatietijd.

Ziekteattesten worden opgesteld tijdens en voor de periode waarin de arts de ziekte kan vaststellen. Afwezigheidsattesten met terugwerkende kracht worden niet afgeleverd.

Verwijzing naar een specialist

Bespreek een raadpleging bij de specialist eerst met uw huisarts, die helpt u graag om de juiste keuze te maken en verwijst u door.

Dokter van wacht

Tijdens het weekend, op feestdagen en in de week kan u terecht bij de dokter van wacht. Tijdens de week vanaf 19u, op vrijdag vanaf 18u.

De dokter van wacht is bereikbaar op het telefoon nummer 1733.Na het intikken van uw postcode wordt u doorverbonden naar de Huisartsenwachtpost Meetjesland. (HWPML)
De HWPML bevindt zich boven de Spoedgevallen AZ Alma.

De wachtdienst dient om de continuïteit van de zorgen te waarborgen, het is geen spoeddienst!
Bel liefst voor 21:00.

Huisnummers zijn vaak moeilijk leesbaar, laat licht branden buiten of aan de voordeur.

! Bel 112 bij een levensbedreigende situatie !